DOLAR39,5851% -0.32
EURO45,6681% -0.99
STERLIN53,6762% -0.71
FRANG48,8102% -0.46
ALTIN4.328,32% 1,03
BITCOIN105.243,250.225

Sivas’ta Çıraklık Eğitim Merkezi sorunu Bakan’ın Gündeminde

Yayınlanma Tarihi : Google News
Sivas’ta Çıraklık Eğitim Merkezi sorunu Bakan’ın Gündeminde

 

Sivas’ta Çıraklık Eğitim Merkezi sorunu Bakan’ın Gündeminde

Sivas Çıraklık Eğitim merkezinde öğrenci yoğunluğu ve fiziki şartların yetersizliği sorunu büyüyor

 

Bireylerin mesleki belge sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Sivas’ta eğitim veren Dr.Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi, öğrenci yoğunluğunun çok olması ve okul binasının  fiziki anlamda yetersiz olması sebebiyle İlimizde ihtiyaçlara cevap veremiyor.  Bu sorun geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Sivas Toplum Kuruluşları ile Buluşma programında dile getirildi.

 

Sivas Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, Sivas’ta çıraklık eğitim merkezinin çok yetersiz kaldığını ifade ederek  acilen ikinci bir çıraklık eğitim merkezinin yapılmasını istedi.

 

Demirgil açıklamasında “ Çıraklık eğitim merkezimiz var. Orada çok öğrencimiz var. Yetersiz kalıyor. Biz Sivas’a ikinci bir çıraklık eğitim merkezinin yapılmasını talep ediyoruz. Sayın bakanım. Ayrıca,  meslek liselerinden öncede meslek ortaokullularının biran önce hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Ağaç yaşken eğilir, ortaokulda mesleki eğitim verilmesine başlanırsa yetişen öğrencilerimizin daha kalifiye olacağına inanıyorum “ dedi.

 

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak meslek liselerine ve mesleki eğitim merkezlerine önem verdiklerini ifade eden Sesob Başkanı Hakan Demirgil, “Mesleki Eğitim Merkezimiz 1988 yılında eğitim öğretime eski sanayi sitesinde bulunan binada hizmet vermeye başladı. 1995 yılında Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezinin açılması ile birlikte çırakların eğitimi burada devam etti. Geleceğin ustaları olacak olan çırak ve kalfalarımıza çok değer veriyoruz. Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezinde bin 200 öğrenci eğitim görmektedir. Usta öğrencilerin eğitimleriyle birlikte bu rakam ortalama bin 700 civarındadır. 10 derslik ve 5 atölyesi bulunan okulumuz yeterli değildir. 1995 yılında eğitime başlayan ve 28 yıldır çıraklarımıza hizmet eden okul artık yeterli gelmemektedir. Bu konuda okulun yatırım programına alınması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır”. dedi.

Hakan Demirgil, mevcut okulun bina itibariyle fiziki şartlarının yeterli olmadığını vurgulayarak, ikinci bir mesleki eğitim merkezinin yapılması gerektiğini, bu okulunda 4 Eylül Sanayi Sitesi civarında yapılabileceğini belirterek, “Mesleki Eğitim Merkezimiz çok eski olduğu için fiziki şartları yeterli gelmemektedir. Bu nedenle hem yoğunluğu azaltmak hem de okuldaki öğrencileri sosyal donatıları olan yeni bir okulda eğitimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla yeni bir okula ihtiyaç vardır” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM YAP